آیا در سفرهای هوایی با شرکت های غیر اسلامی، می‌توان از غذاهای بسته بندی شده ای که نمی‌دانیم چه کسانی آن را بسته بندی کرده‌اند، استفاده نماییم؟
پرسش
مسافری که در هواپیماهای غیر اسلامی (مانند هند، چین، ژاپن و امثال آن) سفر می‌کند و در آنجا غذاها بسته بندی شده است، ولی نمی‌داند چه کسانی آن را بسته بندی کرده‌اند. آیا شخص مسلمان می‌تواند از آن غذا استفاده نماید؟
پاسخ اجمالی
چنانچه غذای گوشتی نباشد و شک در نجاست آن داشته باشید، خوردن آن مانعی ندارد. البته برخی از مراجع تقلید[1] درباره‌ی احتمال نجاست غذا، می‌گویند، باید مطمئن باشید با بدن کافر و مشرک تماس نداشته است.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
خوردن غذاهای غیر گوشتی اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه غذای گوشتی نباشد و شک در نجاست آن داشته باشید، خوردن مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال مؤمنین نمی‌توانند از آن غذا استفاده نمایند مگر این‌که مطمئن باشند در تهیه آنها اولاً گوشت و مشروبات الکلی به کار نرفته و ثانیاً با بدن کافر و مشرک تماس نداشته است.
حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):
خوردن این غذاها مادامی که در آن گوشت غیر مذکّی(یعنی گوشتی که به شکل شرعی ذبح حیوان صورت نگرفته و از نظر شرعی خوردن آن حرام است) نباشد و همین طور ماهی بدون پولک یا سایر حیوانات دریایی جز ماهی دارای پولک و میگو در آن موجود نباشد، بلامانع است. لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله نوری همدانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.