اگر خانمی در آخر وقت نماز، در مکانی عمومی، مانند خیابان باشد و بخواهد وضو بگیرد و نمازش را بخواند، در حالی‌که در آن‌جا جلب توجه ‌کند، تکلیفش چیست؟
پرسش
اگر وقت نماز دارد می‌گذرد و مکان مناسب برای وضو و نمازخواندن برای یک خانم بدون جلب توجه نامحرم وجود ندارد؛ مثلاً در خیابان و یا ترافیک است و مسجد و منزل نزدیک نیست، چگونه نماز بخواند؟
پاسخ اجمالی
جلب توجه مردم نمی‌تواند عذری برای ترک نماز باشد و در فرض پرسش، لازم است با بیشترین تلاش برای جلب توجه کمتر، در نزدیک‌ترین مکان – حتی گوشه‌ای از خیابان – نمازش را بخواند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
مجرد آنچه ذکر شده عذر محسوب نمى‌شود و باید با مراعات شرایط شرعى وضو بگیرد و با پوشش مناسب نماز بخواند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
می‌تواند در زاویه‌اى در خیابان نماز خود را بخواند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، نماز ساقط نیست و باید مکانی را با حفظ حجاب برای وضو و نماز مهیا کند هر چند کنار خیابان باشد تا در وقتش ادا شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در هر جایی که امکان دارد، نماز بخواند.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر وقت نماز تنگ است، باید نمازش را بجا آورد و حتی الامکان شرایط شرعی نماز و شرایط حضور در برابر نامحرم را رعایت کند. بنابراین مثلاً اگر ممکن باشد که به یک مغازه یا منزلی در اطراف آن مکان مراجعه کند و با اذن صاحبش در آنجا نماز بخواند، باید چنین کند یا اگر این مقدار میسور نیست، باید در قسمتی از خیابان بایستد که به حفظ حریمش در برابر نامحرم نزدیک تر است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.