اگر فرد در یک روز رمضان چند بار از حرام جماع کند، آیا برای هر بار یک کفاره جمع باید بدهد؟
پرسش
اگر فرد در یک روز رمضان چند بار از حرام جماع کند، آیا برای هر بار یک کفاره جمع باید بدهد؟ اگر این مسئله را نمی‌دانسته چطور؟
پاسخ اجمالی
اگر روزه دار در روزه ماه رمضان،‌عمداً عمل جنسی با همسر خود داشته باشد باید کفاره دهد  که عبارت است از شصت روز روزه یا اطعام شصت فقیر و یا دادن شصت مدّ طعام به شصت مسکین که سهم هر کدام یک مدّ (ده سیر گندم یا جو یا برنج) است. و اگر این عمل جنسی فی نفسه حرام باشد مانند این که با زن حائض خود همبستر شود یا خدای ناکرده زنا کند، باید کفاره جمع دهد( شصت روز روزه و اطعام شصت فقیر) و در صورت تکرار این عمل در یک روز، بنابر نظر برخی از مراجع باید به ازاء هر بار آمیزش جنسی، یک کفاره جمع دهد که تفصیل آن در ذیل می آید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال احتیاط واجب آن است که بعدد دفعات آمیزش جنسی کفاره بدهد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
باید یک کفاره جمع بدهد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه جماع کند، بنابر احتیاط واجب برای هر دفعه یک کفاره بر او واجب است و اگر جماع حرام باشد مثل نزدیکی با زن خود در حال حیض یا زنا و تعدد پیدا کند برای هر دفعه یک کفاره جمع واجب می‌شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
احوط تکرّر کفاره جمع است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.