عبارت «قتیل الله» در مورد امام حسین(ع) معنایش چیست؟
پرسش
عبارت «قتیل الله» در مورد امام حسین(ع) معنایش چیست؟
پاسخ اجمالی

در یکی از زیارت‌نامه‌های امام حسین(ع) بدین عبارت به ایشان سلام شده است: «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا قَتِیلَ الله وَ ابْنَ قَتِیلِه‏»؛[1] سلام بر تو ای کشته خدا و فرزند کشته خدا. مرحوم مجلسی در توضیح عبارت «قتیل الله؛ کشته خدا» چنین گفته است: منظور از قتیل الله کسی است که به خاطر خدا و در راه او کشته شده و خود خدا منتقم و خون‌خواه او خواهد بود.[2]

[1]. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 4، ص 576، تهران، دارالکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[2]. مجلسی، محمد باقر، ملاذ الأخیار فی فهم تهذیب الأخبار، ج 9، ص 132، قم، کتابخانه آیة الله مرعشی نجفی، چاپ اول، 1406ق.