شک در گفتن الله اکبر هنگام نیت نماز و همچنین درست تلفظ نکردن بعضی از کلمات نماز طواف موجب بطلان حج می شود؟
پرسش
هنگامی که 18 سال داشتم به سفر عمره مشرف شدم. و الان متوجه اشکالاتی در اعمال عمره خود شدم (شک در گفتن الله اکبر هنگام نیت نماز و همچنین درست تلفظ نکردن بعضی از کلمات نماز) آیا حج من به دلیل این مشکلات باطل است؟ مهمتر از آن هنگامی که ازدواج کنم همسرم به من به دلیل اشتباه در نماز نساء حرام است؟
پاسخ اجمالی

در کتاب مناسک حج حضرت امام خمینی(ره) آمده است که احکام نماز طواف همانند احکام نماز های یومیه است.[1]

در احکام شکیات نماز نیز بیان شده است؛ یکی از شکهایی که نباید به آن اعتنا کرد " شک بعد از محل و شک بعد از فراغ و شک بعد از وقت" است. بنابراین چون شما بعد از انجام نماز،در صحت تلفظ برخی از اذکار آن و گفتن تکبیرة الاحرام شک دارید و شک شما بعد از فراغ می باشد، به این شک نباید اعتناء کرد.[2]

[1] در احکام، این نماز با نماز یومیه مساوى است. نک : مناسک حج (المحشى للإمام الخمینی)، ص 303

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 637. ایشان درباره شک در تکبیرة الاحرام نیز می فرمایند:" اگر شک کند که تکبیرة الاحرام را گفته یا نه چنانچه مشغول خواندن چیزى شده، به شک خود اعتنا نکند و اگر چیزى نخوانده، باید تکبیر را بگوید .توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 536.