آیا علمای شیعه معتقدند که قرآن دارای نقص است؟
پرسش
کتاب التنبیه و الرد، ص 25 می گوید: علمای شیعه معتقدند که قرآن دارای نقص است و بعد از ارتداد اصحاب، قرآن اصلی به آسمان برده شده است؟ آیا این حرف درست است؟
پاسخ اجمالی

کتاب التنبیه و الرد على أهل الأهواء و البدع، تألیف أبی الحسین محمد بن أحمد بن عبدالرحمن ملطی شافعی است. با مطالعه این کتاب به خوبی پیدا است که وی در نظریه هایی که به شیعه نسبت می دهد مغرض است و در موارد متعددی از سخنانش به اصحاب امامان (ع) سب و دشنام می دهد.

بدیهی است که اگر اطلاعاتی در باره عقاید یک فرقه یا مذهب مورد نیاز باشد باید از منابع خودشان دریافت شود؛ مثلاً زمانی که از اعتقادات کلامی اشاعره تحقیق می نماییم باید آموزه های مربوط به آنان را از منابع دست اول خودشان بگیریم نه از فرقه های دیگر مثل معتزله، ماتریدیه و ... .

از این رو بهتر است نظر شیعه درباره تحریف قرآن را از دانشمندان شیعه دریافت نمائیم، (در این باره نک: سؤال 453 (سایت: 486) ، تحریف ناپذیری قرآن)

گفتنی است در روایات و کتب اهل سنت روایاتی به چشم می خورد که گویای تحریف قرآن است (این مطلب را در سؤال 3888 (سایت: 4447) ببینید)، اما قطعاً صرف وجود چنین روایاتی در این کتاب ها دلیل بر اعتقاد اهل سنت به آن احادیث نیست، بنابر این اهل سنت نیز مانند شیعیان قائل به تحریف قرآن کریم نیستند.