مزدلفه چه مکانی است؟
پرسش
مزدلفه دقیقاً کجا است؟
پاسخ اجمالی
مُزدَلِفَه؛ از «إزدِلاف»، به معناى «اجتماع» است. برخی هم می‌گویند، به معناى «نزدیک شدن» است.
مزدلفه به منطقه‌ای در میان «عرفه» و «منا» گفته می‌شود که «مشعر الحرام» در آن‌جا واقع شده است. این مکان، از حدود حرم شمرده می‌شود که حاجیان در شب دهم ذى الحجه، پس از خروج از عرفه - در مسیر رفتن به منا - در آن‌جا بیتوته کرده و شب را به صبح می‌آورند.
درباره علت نامیدن این مکان، به مزدلفه، می‌گویند؛ چون حاجیان در این مکان اجتماع مى‏کنند، مزدلفه نامیده شد. البته برخی نیز گفته‌اند، از آن‌جا که حاجیان بعد از کوچ کردن از مشعر الحرام، در منا اجتماع مى‏کنند، آن‌را به این نام خوانده‏اند.[1]

[1]. ر. ک: شرّاب، محمد محمد حسن، فرهنگ اعلام جغرافیایى (ترجمه کتاب «المعالم الأثیرة فی السنة و السیرة»)، تحقیق، نعمتی، محمد رضا، ترجمه، شیخى، حمیدرضا،‏ ص 355، تهران، نشر مشعر، چاپ اول، 1383ش؛ جلالى زاده، جلال، مبادى و اصطلاحات علم فقه، ص 218، تهران، نشر احسان، چاپ اول، 1387ش.