کد سایت fa8895 کد بایگانی 8892 نمایه تشکیل صف نماز بانوان پشت سر امام جماعت
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گوناگون
خلاصه پرسش
آیا بانوان می توانند نماز های خود را پشت سر امام آغاز کنند و سپس از سمت راست و بعد از سمت چپ، صف نماز را تکمیل کنند؟
پرسش
آیا بانوان می توانند نماز های خود را پشت سر امام آغاز کنند و سپس از سمت راست و بعد از سمت چپ، صف نماز را تکمیل کنند؟
پاسخ اجمالی

ایستادن زنان پشت سر امام جماعتی که مأمومینش فقط بانوان هستند اشکالی ندارد ولی اگر مأموم فقط یک زن است مستحب است در طرف راست امام طورى بایستد که جاى سجده‏اش مساوى زانو یا قدم امام باشد و اگر یک مرد و یک زن یا یک مرد و چند زن باشند مستحب است مرد طرف راست امام و باقى پشت سر امام بایستند و اگر چند مرد یا چند زن‏ باشند مستحب است پشت سر امام بایستند و اگر چند مرد و چند زن باشند مستحب است مردها عقب امام و زنها پشت مردها بایستند.[1]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 802.