آیا شرکت در همه برنامه های یک مدرسه سکولار لازم است؟
پرسش
به تازگی یک پایه و یک بخش از دوره برنامه تحصیلی خود را (در مدرسه سکولارم) مبنی بر سازمان بخشیدن به فعالیت های روزانه تمام دانش آموزان مدرسه شروع کرده ام. از قبیل: قایق رانی با کایاک، ورزش های آبی و دیگر فعالیت های ناجور. اما به عنوان یک زن مسلمان باحیاء این گونه برنامه ها را علی الخصوص در این دهه آخر ماه رمضان تأیید نمی کنم. هر چند از طرف مدرسه عنوان شده است که این گونه برنامه ها اجباری است. و می بایست تیم خود را تشکیل داد و بدین واسطه با هر کسی آشنا شد. حال آن که این آشنایی در سر کلاس هم اتفاق می افتد. لازم به ذکر است که این جانب به این گونه فعالیت ها علاقه ای ندارم. اما با توجه به این که آموزشگاه آن را اجباری فرض کرده است، تکلیف چیست و به آنها چه باید بگویم؟
لطفا کمکم کنید.
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اصل حضور در چنین اماکن محل احتیاط است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در فرض سوال چنانچه با رعایت موازین شرعی و حجاب اسلامی باشد اشکالی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اصل ورزش برای زنان در صورتیکه نامحرم آنها را نبیند و همراه با رعایت شئون اسلامی باشد اشکال ندارد ولی اگر در معرض گناه و فساد باشد و با نامحرم اختلاط داشته باشند اشکال دارد و جایز نیست بنابراین بانوان متدین باید کاملاً تمام جوانب را در نظر داشته باشند و خدای نکرده به احکام اسلام توهین و جسارت نشود.