کد سایت fa11114 کد بایگانی 11291 نمایه نشستن چند نفر بر روی موتور و تماس عورت سرنشینان
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|برخی احکام
خلاصه پرسش
حکم شرعی نشستن چند نفر بر روی موتور که باعث تماس عورت سرنشینان با یکدیگر می شود، چیست؟
پرسش
1. گاهی مشاهده می کنم که بر روی یک موتور سیکلت که فضای آن نهایتاً گنجایش نشستن دو نفر را دارد، سه یا حتی چهار نفر نشسته اند که این کار احتمالاً باعث تماس عورت سرنشینان با یکدیگر می شود (تماس عورت جلو و عقب)، در این صورت آیا نشستن بر روی موتور با این کیفیت جایز است؟ 2. اگر موتور فقط دارای دو سرنشین ( یکی راننده و دیگری شخص همراه ) باشد ولی این دو نفر به همان شکل گفته شده در سؤال اول بنشینند، اشکالی متوجه آنان می باشد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

ج1و2) چنانچه مستلزم مفسده و یا تحریک شهوت گردد، جایز نیست و الا در صورتى که منع قانونى در میان نباشد مانعى ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر بیم افتادن به گناه باشد حرام است.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

تماس دو عورت از وراء حجاب (لباس) بدون قصد شهوت و التذاذ اشکالی ندارد.