اگر در ازدواج موقت، مرد از طرف زن وکیل شود و صیغه را بخواند، اما مقدار مهریه و مدت را به زن نگوید، آیا عقد صحیح است؟
پرسش
من با آقایی موقت محرم شدم. البته خود ایشان از طرف من وکیل شدند و صیغه را خواندند، اما مقدار مهریه و مدت را به من نگفته بودند. آیا عقد صحیح است؟
پاسخ اجمالی

پاسخ برخی از مراجع عظام تقلید به شرح زیر است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر ایشان در تعیین زمان و مهر نیز وکیل بوده‌اند، مشکلی ندارد البته در صورت وجود همه شرایط که از جمله شرایط  بنا بر احتیاط واجب اذن پدر یا جدّ پدری در دختر باکره می‌باشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه وکیل در تعیین مدت و مهریه هم بوده اند و این کار را انجام داده اند عقد صحیح است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چنانچه مرد زن را به وکالت از او با مدت و اجرت معیّنه عقد کرده باشد و لکن زن مقدار مدت و اجرت را بعداً فهمیده باشد و قبول کرده باشد عقد صحیح است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر شما به ایشان وکالت تام داده بودید که شما را برای هر مدت و با هر مهریه ای برای خودش عقد کند، عقد شما صحیح است. و اگر چنین وکالتی نداده بودید، عقد در صورتی صحیح است که پس از اطلاع شما از مدت و مهریه به این عقد راضی شوید و آن را امضا کنید، یعنی اجازه دهید.

برای آگاهی بیشتر نمایه های زیر را مطالعه نمایید:

1. «شرایط ازدواج موقت»؛ سؤال 1238 (سایت: 1225) .

2. «ازدواج موقت دختر باکره»؛ سؤال 2190 (سایت: 2315) .

3. «پرداخت مهریه در ازدواج موقت»؛ 3237 (سایت: 3494) .

4. «علم و آگاهی به شرایط ازدواج موقت»؛ 7454 (سایت: 7664) .