کد سایت fa11885 کد بایگانی 10338 نمایه حکم اجبار در عقد و فرزند متولد شده
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گوناگون
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
اگر دختری به اجبار پدر، راضی به عقد دائم با شخصی شود، حکم این عقد، نزدیکی با این دختر و فرزند متولد شده چیست؟
پرسش
اگر دختری راضی به عقد دائم نبوده و به اجبار راضی شود، این عقد چه حکمی دارد؟ اگر دختر با این شرایط راضی به نزدیکی کردن نباشد، حکم این نزدیکی چیست؟ اگر در شرایط مذکور دختر، فرزندی به دنیا بیاورد، آیا طفل حرام زاده است؟ اگر پدری، دختر جوان خویش را مجبور به زنا کند، آن پدر چه گناهی مرتکب شده است؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

عقد باطل است و نزدیکی حرام است و فرزندش وطی شبهه است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

از قضیه شخصیه اطلاعی نداریم ولی در فرض سوال، عقد حاصل نیست و آمیزش حکم زنا را دارد و فرزند او نیز فرزند حلال زاده نیست و اگر پدر چنین اجباری کند مرتکب گناه بسیار بزرگی شده.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

رضایت دختر در صحت عقد شرط است و اگر این شرط حاصل نباشد، عقد باطل است. و نزدیکی کردن حرام است و اگر دختر وادار به نزدیکی شود و حتی لحظه ای قبل از عقد هم راضی به آن نشود و بچه ای متولد گردد حرام زاده است.

البته اگر دختر در حین عقد راضی نباشد و پس از آن راضی شود، عقد صحیح است و نزدیکی جایز است و بچه حلال زاده می باشد.