آیا پدر می تواند بر فرض مسلم شدن جنسیت جنین که دختر است، جنین را به عقد موقت فردی جهت مصالحی همچون محرمیت همسرش با نامحرم در آورد؟
پرسش
به خاطر برخی مسائل با باجناق و خانمش زندگی می کنیم. آیا همانطور که می شود پدر جنین، برای وی وصیت کند یا ملکی را برایش بخرد، نامبرده می تواند بر فرض مسلم شدن جنسیت جنین که دختر است، جنین را به عقد موقت فردی جهت مصالحی همچون محرمیت همسرش با نامحرم در آورد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

عقد در فرض مذکور صحیح نیست و موجب محرمیت نمی‌شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

خیر.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنین عقدی صحیح نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

امر مذکور در سوال باطل است و اعتباری ندارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

ازدواج با جنین، ولو جنسیت آن معلوم باشد، خلاف احتیاط است، هر چند صحت آن خالی از وجه نیست. البته در این امر یقین به جنسیت لازم است که معمولاً چنین امری به صورت عادی حاصل نمی شود و بهتر است این کار را به بعد از تولد طفل موکول کنید.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.