اگر در کالایی به جای نام اصلی سازنده آن، نام شرکت دیگری درج شود سپس به فروش برسد، چه حکمی دارد؟
پرسش
در شرکتی که مشغول به کار هستم به عنوان متصدی انبار در زمان ورود اقلام بایستی فرمی را جهت کنترل مواد توسط بارزسین صادر کنم که طبق دستور مدیر در آن به جای نام اصلی سازنده (چینی) نام شرکت دیگری (کره ای) درج می شود، بازرسین هم از روی فرم من فرم دیگری را با درج نام سازنده صوری صادر می کنند که اقلام را تأیید کرده اند (البته بازرسین را از صوری بودن نام سازنده مطلع کردم)، فرمی که بازرسین صادر کرده اند به همراه یک شناسنامه با نام سازنده صوری به بازرسین شرکت های طرف قرارداد ارائه می شود. لازم به ذکر است که شناسنامه از اهمیت بیشتری برای بازرسین برخوردار است. آیا در صورت مشکل داشتن آیا می توانم با محاسبه زمانی که صرف تکمیل فرم ها می کنم و به تبع آن درآمد را محاسبه کنم و آن میزان را صدقه بدهم.
پاسخ اجمالی

نظرات برخی از مراجع تقلید درباره تقلب در مارک کالاها چنین است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

دروع و تقلب و تخلف از قوانین جایز نیست و در فرض سؤال طبق قوانین و مقررات عمل شود و صدقه دادن کافى نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر مشتمل بر خدعه باشد اصل کار کردن جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در فرض سؤال مجاز به این کار نیستید و نباید این کار را انجام بدهید.