اگر کسی نداند (شک کند) که غسل او درست بوده یا نه و همان طور نماز بخواند و یا روزه بگیرد، آیا نماز و روزه او درست است؟
پرسش
اگر کسی نداند که غسل او درست بوده یا نادرست و همان طور نماز بخواند و یا روزه بگیرد، آیا نماز و یا روزه او درست بوده؟
پاسخ اجمالی

پاسخ مراجع معظم تقلید به این شرح است:

اگر شک کند که غسل کرده یا نه، باید غسل کند، ولى اگر بعد از غسل شک کند، که غسل او درست بوده یا نه، لازم نیست دوباره غسل نماید.[1]

بنابراین، نماز و روزه هایی که با این شک بجا آورده شده، صحیح خواهد بود.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 225، م 385، آیات عظام خوئى، تبریزى و شبیری می فرمایند: در صورتى غسل او صحیح است که احتمال بدهد وقت غسل، متوجه صحیح بجا آوردن آن بوده است.