اگر مردی با دختر باجناق خود صیغه موقت بخواند، آیا با خواندن صیغه، به خواهر زن خود محرم می شود؟ آیا پسر آن مرد در آینده می تواند با آن دختر ازدواج کند؟
پرسش
اگر مردی با دختر بچه باجناق خود صیغه موقت بخواند، آیا به صرف خواندن صیغه و پس از آن بخشیدن مدت، با خواهرزن خود محرم می شود؟ اگر نه، با خواندن صیغه دائم چطور؟ در صورت محرمیت، آیا پسر آن مرد در آینده در ازدواج با آن دختربچه دچار منعی خواهد شد؟ با خواهران آن دختر چطور؟
پاسخ اجمالی
ابتدا باید توجه داشت که از لحاظ شرعی، مرد در صورتی می‌تواند با برادر زاده یا خواهر زاده همسرش ازدواج کند که همسرش رضایت داده به این ازدواج (موقت یا دائم) رضایت دهد.[1] پس در این مثال نیز باید اجازۀ خالۀ دختر (که همسر مرد است) وجود داشته باشد، سپس عقد موقت صورت گیرد.
پس از عقد، مادر این دختر، به مجرد عقد، مادرزن مرد بوده و به آن مرد مَحرم می‌شود. و این دختربچه نسبت به پسر آن مرد حکم همسر پدر را داشته و در آینده نمی‌تواند با وی ازدواج نماید.
اما این حکم شامل خواهران آن دختربچه نخواهد شد و پسر مرد می‌تواند با دیگر خواهران آن دختر ازدواج نماید.

[1]. ر.ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‏2، ص 896. ، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.