چرا باید در تعطیلات و ارتباطات بین المللی تابع غرب باشم؟
پرسش
علم کامپیوتر و علم الکترونیک یک علم بومی نبوده و نیست، بلکه یک علم وارداتی است، اما بستر اقتصادی این زمینه مبحث دیگری می باشد. به تازگی خبری منتشر شده است که سال ها است بازار کامپیوتر ایران قیمت های خود را در اول صبح روز دوشنبه یعنی اول هفته و شروع کاری دنیای شرق و غرب تثبیت و تعیین می کند، و عمده ترین نوسانات نیز در روز دوشنبه اتفاق می افتد؛ از همین رهگذر است تصویب نرخ فولاد و آلومینیوم و نیز دیگر تولیدات داخلی! نیز به حکم صهیونسیم بین اللمللی و صهیونسیم اقتصادی بایستی تمامی قیمت های خود را دوشنبه تعیین نمایند و همچنین از روز شنبه تا دوشنبه تمامی فروش ها مشروط به ثابت ماندن قیمت ها است ، این در حالی است که مواد اولیه شیمیایی بسیاری از کارخانجات تولیدی متوسط نیز مرهون همین وضعیت می باشد و ما همچنان در برابر نوع جدید استعمار سر تسلیم و تعظیم فرود آورده ایم. چرا باید این گونه باشد؟
پاسخ اجمالی

کاربر محترم:

همان گونه که در پرسش اشاره شده است، بسیاری از مسائلی که امروزه در زمینه تجارت و غیر از آن در دنیا اتفاق می افتد، به جوامع و کشورها تحمیل شده است و اختصاص به نظام جمهوری اسلامی ندارد؛ مانند جهانی بودن ارزهایی چون دلار و یورو .. که مخالفت با آن، زیان های اقتصادی سنگینی را متوجه کشور ناهماهنگ می کند!

اما درباره تعطیلی روز جمعه، در آموزه هایی دینی به صورت رایج فعلی دلیلی نداریم، آنچه در قرآن در سوره جمعه، بدان پرداخته شده، اهمیت نماز جمعه و شرکت در آن است و در آن از کسب و تجارت در زمان برگزاری نماز جمعه، نهی شده است. آنچه از سوره جمعه برداشت می شود آن است که تجارت در این روز تا قبل از اذان ایرادی ندارد.[1]

البته در باره شروع کارها، در روایات به بعضی از روزها اشاره شده است، که با هیچ یک از آنچه امروز در کشورهای اسلامی و دیگر کشورها در جریان است مطابق ندارد؛ مثل روایاتی که از روز دوشنبه برای شروع کار نهی شده،[2] و روز سه شنبه توصیه شده است.[3]

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] جمعه، 9.

[2] برقی، احمد بن محمد، المحاسن، ج 2، ص 346، ح 14، دار الکتب الإسلامیة، قم، 1371 ق.

[3] همان، ج 2، ص 345، ح 7.