آیا خوردن سُس سویا اگر در روند تولید آن از لوبیا های سویا مواد الکلی خارج شود، جایز است؟
پرسش
قبل از درست شدن سُس سویا از لوبیاهای سویا مواد الکلی خارج می شود (The Soya beans are fermented)، آیا خوردن سس سویا جایز است؟
پاسخ اجمالی
مراجع معظم تقلید (حفظهم الله) در پاسخ مرقوم فرموده اند:
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):
اگر مسکر نباشد، اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):
اگر به مقداری الکل داشته باشد که باعث ایجاد مستی شود جایز نیست و همچنین اگر قبلاً آلوده به الکلهای مست کننده شده باشد هر چند الان مست کننده نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):
مجرد وجود درصدی از الکل طبق تجزیه و آزمایش در بعضی از غذاها مانند سرکه و آنچه که در سؤال ذکر نموده اید، موجب نجاست آن نیست و خوردن آن اشکال ندارد. والله العالم