کد سایت fa19067 کد بایگانی 18607 نمایه علت نام‌گذاری قوم بنی اسرائیل به «یهود»
طبقه بندی موضوعی بنی اسرائیل|یهود
اصطلاحات یهود
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
چرا یهودیان را یهودی می‌نامند؟
پرسش
چرا یهودیان را یهودی می‌نامند؟
پاسخ اجمالی

در مورد علت نام گذاری قوم بنی اسرائیل به یهود، اختلاف است. برخی گفته اند که "یهود" به معنای هدایت یافته است و علت آن توبه قوم موسی (ع) از گوساله پرستی است.[1] برخی دیگر گفته اند به این قوم از آن جهت "یهود" گفته شد که به فرزند چهارم حضرت یعقوب که "یهوذا" نام داشت، منسوب هستند، و "یهود" معرّب "یهوذ" است و نقطه آن حذف گردیده است.[2]

[1]  طالقانی، سید محمود، پرتوی از قرآن، ج 1، ص 179، شرکت سهامی انتشار، تهران، چاپ چهارم، 1362ش.

[2]  فخررازی، مفاتیح الغیب، ج 3، ص 536، دار احیاء التاث العربی، بیروت، چاپ سوم، 1420ق