اگر بازی با آلت به خروج منی منتهی نشود، چه حکمی دارد؟
پرسش
آیا بازی با آلت به قصد لذت، اگر به اوج لذت و خروج منی منتهی نشود، استمنا است، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

این عمل استمنا نیست، اما گناه بوده و حرام است؛[1] چرا که راه شرعى إرضاى غریزه شهوت، ازدواج است و راه‌های دیگر برای رسیدن به لذت جنسی معصیت می‌باشد.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [2]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

گرچه عمل مذکور جایز نمى باشد ولى چنانچه منى خارج نشود، حکم استمنا را ندارد، و راه شرعى ارضاى غریزه شهوت، ازدواج است.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر موجب خروج منی شود حرام، بلکه اگر موجب خروج منی نشود هم - بنابر احتیاط واجب - حرام است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

این کار مقدمه گناه است و لازم است از آن پرهیز شود.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

به احتیاط لازم باید ترک شود.

حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):

از این عمل اجتناب کنید، هر چند تا زمانی که منی خارج نشود، استمنا نیست.

لینک به سایت استفتائات

[1]. عاملى، سید محمد حسین، الزبدة الفقهیة فی شرح الروضة البهیة، ج ‌3، ص 129، دار الفقه للطباعة و النشر، قم، چهارم، 1427 ه‍ ق.

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.