اگر خانم ادعا کند که با شوهرش همبستر نشده، می توان به حرف او اعتماد کرد یا باید ثابت شود؟
پرسش
اگر خانم ادعا کند که با شوهرش سابقش همبستر نشده و برای ازدواج، نیاز به عده سه ماهه ندارد، می توان به حرف او اعتماد کرد یا باید ثابت شود؟
پاسخ اجمالی

اگر خانم مورد اعتماد بوده و متّهم به دروغ گویی نباشد، می توان در این باره به ادعای وی اعتماد کرد.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید در خصوص این پرسش، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر متهم به کذب نباشد، اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر مورد اتهام باشد به احتیاط واجب باید تفحص کند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اگر مورد اتهام نباشد از او قبول می شود، بلکه احتیاط واجب آن است که مورد وثوق باشد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر خانم مورد اعتماد باشد می توان به حرف او عمل کرد مگر این که اطمینان به کذب آن داشته باشید.

لینک به سایت استفتائات

[1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.