شهر قنّسرین در کجا واقع شده است؟
پرسش
قنّسرین یکی از شهرهایی است که سفیانی بر آن حاکم می‌شود، این شهر کجا است؟
پاسخ اجمالی

«قِنَّسْرین‏»، نام شهری است که باقیمانده‌ی خرابه‌های آن حدود 40 کیلومتری جنوب غربی شهر «حلب» قرار دارد.[1]

بر اساس برخی از اخبار؛ از نشانه‌های ظهور حضرت مهدی(عج) آن است که سفیانی - از دشمنان آن حضرت- پنج شهر را که قنّسرین و حمص از جمله آنها است، به تصرّف خود در می‌آورد. همان‌طور که از امام صادق(ع) از نام سفیانی پرسیده شد، آن حضرت در پاسخ فرمود: «با نامش چه کار دارى؟ چون استان‌هاى پنج‏گانه شام؛ یعنى دمشق، حمص، فلسطین، اردن و قنّسرین را تصرّف کند، در این هنگام منتظر فَرَج باشید».[2]

[1]. ر.ک: یاقوت حموی، شهاب الدین ابو عبد الله، معجم البلدان، ج 4، ص 404، دار صادر، بیروت، چاپ دوم، 1995م؛ الغزى، کامل البالى الحلبى، نهر الذهب فى تاریخ حلب، ج 1، ص 361 – 363، دار القلم، حلب، چاپ دوم، 1419ق.

[2]. شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، محقق و مصحح: غفارى، على اکبر، ج 2، ص 651 و 652، اسلامیة، تهران، چاپ دوم، 1395ق.