کد سایت fa23317 کد بایگانی 27408 نمایه فضیلت نماز در اول وقت یا خواندن با کیفیت همراه با تأخیر
طبقه بندی موضوعی زمان
اصطلاحات صلاة ، نماز
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
نماز اول وقت ارزشمند‌تر است یا نماز با کیفیت؟! آیا سریع خواندن نماز مشکلی دارد؟
پرسش
بین سر وقت خواندن نماز، یا با کیفیت خواندن (تمیزی بدن یا زدن عطر یا جمع بودن حواس ...) کدام یک ارجحیت دارد؟ آیا سریع خواندن نماز مشکلی دارد؟
پاسخ اجمالی
1. جمع بودن حواس در نماز هر چند مهم‌تر است، اما این مانع از موارد دیگر نیست. چه بسا سر وقت خواندن، تمیزی و معطر بودن به جمع‌بودن حواس نیز کمک می‌کند.
2. سریع خواندن اگر همراه با ادا کردن کلمات به صورت صحیح باشد و موجب از بین رفتن ارکان نماز - مانند قیام متصل به رکوع- نشود، از لحاظ فقهی مانعی ندارد و موجب بطلان نماز نمی‌شود.
اما همان‌گونه که می‌دانید نماز ذکر و ارتباط با خداوند است، فردی که خود را در محضر پروردگار می‌بیند و با او راز و نیاز می‌کند، نباید این ارتباط به گونه‌ای برقرار شود که فقط رفع تکلیف باشد و بهره‌ای از لذات روحی و معنوی در آن نباشد.
نماز را باید در حالتی کاملاً آرام و با آرامش خواند تا در روح و روان انسان اثر گذارد و باعث تقرب او به خداوند شود.