کد سایت fa24420 کد بایگانی 29136 نمایه دفن امواتی که اعضای بدن آنها با هم مخلوط شده
طبقه بندی موضوعی کفن و دفن
خلاصه پرسش
در یک تصادف که منجر به فوت چند نفر شده و اعضای بدن افراد با هم مخلوط می‌‌شود، حکم تدفین آنها چگونه است؟
پرسش
در یک تصادف که منجر به فوت 5 نفر در یک ماشین می‌‌شود، به طوری که هر 5 نفر قابل شناسایی نمی‌‌شوند یعنی اعضای بدن همگی با هم مخلوط شده باشد حکم تدفین آنها چگونه است؟ اگر در بین آنها زن نامحرم باشد چطور؟
پاسخ اجمالی
در این‌گونه موارد؛ اگر نتوان به هیچ وجه و با توجه به قرائن و شواهد، اعضای بدن افراد را جدا کرد، می‌‌توان همه را در یک قبر دفن کرد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض مذکور دفن اجساد در یک قبر اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که به هیچ وجه نتوانند آنها را از هم جدا کنند همه را در یک قبر دفن می‌کنند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
همه آنها را دفن کنند و مخلوط شدن اعضا بدن آنها هم ضرری ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
در این‌گونه موارد می‌‌توان همه را در یک قبر دفن کرد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.