فردی که در اوایل بلوغ با عمل جراحی زن شده، اما هیچ‌کدام از غدد جنسی را ندارد، در چه صورت غسل جنابت بر او واجب می‌شود؟
پرسش
فردی که از نظر ژنی مرد بوده ولی از بدو تولد زن شناخته می‌شده و در اوایل بلوغ با عمل جراحی زن شده و هیچ‌کدام از غدد جنسی را ندارد، در چه صورت غسل جنابت بر او واجب می‌شود؟
پاسخ اجمالی

اگر الآن زن است، مثل هر زن دیگری جنابت با دخول در جلو یا عقب (به مقدار ختنه‌گاه) جنب می‌شود. همچنین اگر رطوبتی از وی خارج شود و نداند منی است یا نه، اگر همه نشانه‌های منی را داشت، حکم منی و جنابت را دارد و چنانچه یکی از علائم را نداشته باشد غسل واجب نیست. برای آگاهی بیشتر به نمایه 676 (جنابت زنان) در همین سایت مراجعه نمایید.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی):

در صورتى که دخول به مقدار ختنه‌گاه صورت گیرد، غسل بر او لازم مى‌گردد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی(مد ظله العالی):

به طور کلی انسان چه مرد چه زن به دو عامل جنب می شود:

1. جماع هر چند منی خارج نشود.

2. خروج منی، چه کم باشد چه زیاد، چه در بیداری چه در خواب باشد و اگر مایعی خارج شود که شک در منی بودن آن دارد غسل واجب نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):

اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا رطوبت دیگر، چنانچه همراه با «جستن»  و «شهوت‌« بوده باشد آن رطوبت حکم منی دارد و اگر این دو نشانه‌، یا یکی از آنها را نداشته باشد حکم منی ندارد، ولی در زن و مریض لازم نیست که با جستن بیرون آید، بلکه اگر رطوبت هنگامی بیرون آید که به اوج شهوت جنسی رسیده است‌، حکم منی دارد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی(دامت برکاته):

اگر الآن زن است مثل هر زن دیگری با دخول در جلو یا عقب و با ارگاسم جنب می‌شود.   لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.