اگر پدری، فرزند خود را از نمازخواندن منع کند و فرزند او در خانه پدر نماز بخواند، با توجه به این که صاحب خانه یعنی پدر راضی نیست، آیا نمازش صحیح است؟
پرسش
اگر پدری، فرزند خود را از نمازخواندن منع کند و فرزند او در خانه پدر نماز بخواند، با توجه به این که صاحب خانه یعنی پدر راضی نیست، آیا نمازش صحیح است؟
پاسخ اجمالی

با توجه به وجوب نفقه فرزند بر پدر و لزوم تهیه‌ی مکانی برای زندگی و سکونت وی، نماز فرزند در خانه پدر ولو با عدم رضایت او صحیح است، چرا که اطاعت از والدین در اموری که معصیت و نافرمانی خدا می باشد واجب نیست. البته اگر فرزند، همسر اختیار کرده و نیازی به نفقه پدر ندارد، در صورتی که پدر از اقامه‌ی نماز در منزلش نهی کند، فرزند باید در مکانی دیگر نماز بخواند.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

مانعى‌ندارد و ضررى به صحت نماز وارد نیست.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

صحیح است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

آری نماز صحیح است و اطاعت از والدین در اموری که معصیت و نافرمانی خداست واجب نیست.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

بسیار بعید است که پدری به فرزندش که وظیفه دینی خود را انجام می دهد چنین منعی کند. این پدر باید به وجود چنین فرزندی افتخار نماید و خدا را شکر کند که در این زمان که بعضی از جوانان فاسد الاخلاق می شوند فرزندش به خدا روی آورده و وظایف دینی را انجام می دهد. به هر حال اگر واقعاً پدر راضی به چنین تصرفی نباشد، فرزندش نماز را در جای دیگری بخواند.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.