آیا مرغ مینا که یک حیوان راست روده می‌‌باشد نجس است؟
پرسش
آیا مرغ مینا که یک حیوان راست روده می‌‌باشد نجس است؟
پاسخ اجمالی
1.  غیر از سگ و خوک، تمام حیوانات دیگر پاک هستند. پس مرغ مینا پاک است.
2. از دیدگاه برخی فقها؛ فضله و بول پرندگان حلال گوشت و حرام گوشت نجس نیست.[1]
3. فتوای فقها درباره خوردن گوشت پرندگان؛ چنین است: خوردن گوشت مرغ خانگى و کبوتر و اقسام گنجشک حلال است و بلبل و سار و چکاوک از قسم گنجشک است. خوردن هر پرنده‌اى که مثل شاهین و عقاب و باز چنگال دارد، یا هنگام پرواز بال زدنش کمتر از صاف نگه‌داشتن بالش باشد، حرام است. همچنین است هر مرغى که چینه‌‌دان و سنگ‌دان و خارِ پشت پا ندارد، مگر آن‌که معلوم باشد که بال زدنش بیشتر از صاف نگه‌‌داشتن او است که در این صورت حلال است.[2]

[1]. مانند مراجع معظم تقلید: سیستانی، خامنه‌ای، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی؛ ر.ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج ‌1، ص 68، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ حسینی خامنه‌ای، سید علی، اجوبة الاستفتاءات، ص 53، دفتر معظم له، قم، چاپ اول، 1424ق.
[2]. همان، ج ‌2، ص 594‌.