نماز خواندن و غذا خورن در خانه‌ای که از ارث پدری بوده و ارث تقسیم نشده است، چه حکمی دارد؟
پرسش
با سلام، نماز خواندن و خورن غذا در خانه‌ای که از ارث میتی بوده و ارث تقسیم نشده است و می‌دانیم که صاحبان ارث هم از تقسیم نشدن ارث ناراضی هستند، اما خودشان هم در سال چند روزی را در آن خانه مهمان می‌شوند و نسبت به این احکام بی اطلاع هستند، برای ما که پدرمان نیز یکی از وراث است چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
تصرف در مال الارث باید با اجازه صریح یا ضمنی همه وراث باشد. در غیر این صورت حکم غصب را داشته و نماز در آنجا صحیح نیست.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر بدون رضایت و اجازه تمام ورثه باشد، جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
ورود در منزل بدون اذن کلی شرکا جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
تصرف در مال الارث باید با اجازه همه ورثه باشد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
ورود در منزل بدون اذن کلی شرکا جایز نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.