بنده متوجه شدم رطوبتی که قبلاً فکر می‌کردم منی است، و بعد از آن غسل جنابت می‌کردم، منی نبوده است. حکم نمازهایی که با آن غسلها و بدون وضو خوانده شده است، چیست؟
پرسش
بنده متوجه شدم رطوبتی که قبلاً فکر می‌کردم منی است، و بعد از آن غسل جنابت می‌کردم، منی نبوده است. حکم نمازهایی که با آن غسلها و بدون وضو خوانده شده است، چیست؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال، مواردی که یقین دارید منی نبوده اما غسل کرده و برای نماز وضو نگرفته‌اید، باید قضا کنید. اما در موارد مشکوک وظیفه‌ای ندارید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
هر مقدار از نمازهایى را که یقین دارید بدون وضو خوانده‌اید، اعاده نمایید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
قضا کنید و کافی است قدر احتمال کمتر را اختیار کنید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مواردی که یقین دارید که منی نبوده و غسل کرده و با آن نماز خوانده‌اید به تدریج قضا کنید و در مورد موارد مشکوک وظیفه‌ای ندارید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
نمازهایی را که یقین دارید به این صورت و بدون  تحصیل طهارت خوانده‌اید باید قضا کنید.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.