آیا در ایام مخصوص مثلا" لیله الرغائب و یا جمعه های ماه رجب المرجب شرکت در نمازهای جماعت و جمعه افضل است یا ادای نماز به صورت فرادی و استفاده از وقت فضیلت نمازهای مستحب و در صورت برتری نماز جماعت چگونه می توان از برکات نمازهای مستحب بهره برد؟
پرسش
با توجه به این که وقت تعدادی از نمازهای مستحب مابین فریضتین مغرب و عشا می باشد و البته در مساجد به دلیل مراعات وقت مامومین فرصت نمازهای مستحبی وجود ندارد لذا خواهشمند است مشخص فرمائید آیا در ایام مخصوص مثلا" لیله الرغائب و یا جمعه های ماه رجب المرجب شرکت در نمازهای جماعت و جمعه افضل است یا ادای نماز به صورت فرادی و استفاده از وقت فضیلت نمازهای مستحب و در صورت برتری نماز جماعت چگونه می توان از برکات نمازهای مستحب بهره برد؟ خصوصا" در ایام ماه رمضان المبارک معمولا" نمازهای غفیله در مساجد خوانده نمی شود در این خصوص نظرتان را بفرمائید.
پاسخ اجمالی

پاسخ های زیر از دفاتر مراجع دریافت شده است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

می توانید بین کسب هر دو فضیلت جمع کنید، هم در نماز جماعت شرکت کنید و هم نوافل را پس از آن انجام دهید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

شرکت در جمعه و جماعت افضل است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

شرکت در جماعت و جمع افضل است و می توانید بعدا آن نمازها ر ابه قصد رجا بجا آورید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم صافی گلپایگانی (مدظله العالی):

در فرض سؤال برای رسیدن به ثواب جماعت، تأخیر نوافل و ادعیه اشکال ندارد. و نوافل را باید در این صورت بدون نیت اداء و قضاء انجام داد. والله العالم.