اگر کسی سیگاری باشد آیا می تواند هم روزه بگیرد و هم سیگار بکشد؟
پرسش
اگه کسی سیگاری باشه آیا میتونه هم روزه بگیره هم سیگار بکشه؟
پاسخ اجمالی

توجه شما را به فرمایشات مراجع محترم تقلید در این باره جلب می کنیم:

احتیاط واجب آن است که روزه دار دود سیگار و تنباکو و مانند اینها را هم به حلق نرساند[1].

(آیت الله خامنه ای:) بنا بر احتیاط واجب جایز نیست در حال روزه سیگار کشیده شود.[2]

(آیت الله مکارم شیرازی:) احتیاط واجب آن است که روزه دار از کشیدن سیگار و تنباکو و سایر دخانیات پرهیز کند و بخار غلیظ نیز به حلق نرساند، ولى رفتن به حمام اشکال ندارد هر چند فضاى حمام را بخار گرفته باشد.

(آیت الله بهجت:) عدم افساد روزه به وسیله غبار یا دود غیر غلیظ و غیر جایگزین غذا و غیر مقوى خالى از وجه نیست ولى أحوط اجتناب است.

(آیت الله نورى:) روزه دار باید بخار غلیظى که در دهان مبدل به آب مى‏شود و نیز بنا بر احتیاط واجب دود سیگار و تنباکو و مانند اینها را به حلق نرساند.

(آیت الله زنجانى:) در ماه مبارک رمضان سیگار کشیدن و استعمال سایر دخانیات به صورت آشکار به گونه‏ اى که بى ‏احترامى به روزه به شمار آید جایز نیست بلکه بنا بر احتیاط در غیر این صورت نیز استفاده نشود و چنان چه روزه دار در ماه رمضان از دخانیات استفاده کند، بنا بر احتیاط در بقیه روز از کارهایى که روزه را باطل مى کند خوددارى کرده، روزه آن روز را نیز قضا کند.[3]

[1] (اراکى، گلپایگانى، خوئى، فاضل، تبریزى، سیستانى، صافى) بقیه مسأله ذکر نشده است.

[2] أجوبة الاستفتاءات (بالفارسیة)، س 760 و س 744.

[3] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 903، مسأله 1605.