اگر منی از جای خود حرکت کند، ولی پس از چند دقیقه بعد از ادار کردن بیرون بیاید غسل جنابت واجب می شود؟
پرسش
اگر منی در جای خود بجنبد، ولی در مجرا بماند و بیرون نیاید سپس شخص ادرار کند، اما مقداری منی در مجرا باقی بماند و پس از چند دقیقه بیرون بیاید، آیا غسل جنابت واجب می شود؟
پاسخ اجمالی

همان گونه که در توضیح المسائل آمده است: "اگر منى از جاى خود حرکت کند و بیرون نیاید، یا انسان شک کند که منى از او بیرون آمده یا نه، غسل بر او واجب نیست"، [1] اما اگر بعد چند لحظه آبی از انسان خارج شود و انسان یقین کند همان "منی" است (که در مجرا حرکت کرده بود ولی خارج نشده بود)، موجب جنابت است و غسل جنابت بر او واجب است؛ زیرا "بیرون آمدن منى، چه در خواب باشد یا بیدارى، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بى‏شهوت، با اختیار باشد یا بى‏اختیار. [2] ، [3] حتی اگر با فاصله باشد موجب جنابت می شود.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 211 ، م 352.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 208، م 345.

[3] سؤال 2028 (سایت: 2089)، نمایه: جنابت و اسباب آن.