اگر دستمال یاچسبی که روی زخم گذاشته‌ایم خون‌آلود شود، آیا می‌توان با آن نماز خواند؟
پرسش
اگر دستمال یا چسبی که روی زخم گذاشته‌ایم بیش از یک درهم(اندازه‌ای که در بدن یا لباس نمازگزار وجودش بلا مانع است) توسط زخم خونی شود می‌شود با آن نماز خواند؟
پاسخ اجمالی
اگر عوض‌کردن آن ممکن باشد، باید تعویض شود و اگر برداشتن آن ممکن نباشد یا براى زخم ضرر داشته باشد، این دستمال یا چسب مانند جبیره خواهد بود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر عوض‌کردن آن ممکن باشد، باید تعویض شود و اگر برداشتنش ممکن نباشد یا براى زخم ضرر دارد، مانند جبیره است به نحوى که پارچه پاکی را بطوری که جزء جبیره حساب شود روی آن بگذارید و دست تر روی آن بکشید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر آب برای زخم ضرر داشته باشد می‌توانید روی خود چسب زخم با دست نم‌دار دست بکشید.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر متمکّن از تعویض باشد باید برای نماز دستمال و یا چسب پاک جایگزین شود و اما نسبت به وضوء اگر آب برای زخم مضر نباشد باید بعد از گرفتن آن وضوء به نحو متعارف گرفت و اگر وظیفه اش وضوی جبیره باشد لازم است حتی الامکان دستمال پاک جایگزین شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.