اگر کسی سهواً مبطل روزه را انجام دهد سپس به گمان باطل شدن روزه، روزه را عمداً بخورد، چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر کسی سهواً مبطل روزه را انجام دهد سپس به گمان باطل شدن روزه، روزه را عمداً بخورد، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
به طور کلی هر گاه روزه دار سهواً یکى از کارهایى که روزه را باطل مى‌کند، انجام دهد [روزه‌اش باطل نمی‌شود]، اما اگر به خیال این که روزه‌اش باطل شده، عمداً دوباره یکى از آنها را بجا آورد، روزۀ او باطل است،[1]ولی کفاره ندارد.

[1]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 924‌، م 1654، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ آیت الله مکارم: (روزه‌اش باطل نمى‌شود، ولى بنا احتیاط مستحب، قضاى آن را بجا آورد).