کد سایت fa35772 کد بایگانی 43304 نمایه تکلیف قبر امام حسین(ع) بعد از رجعت
طبقه بندی موضوعی گوناگون|رجعت
اصطلاحات رجعت
گروه بندی اصطلاحات طبقه‌بندی نشده
خلاصه پرسش
آیا در زمان رجعت امام حسین(ع)، قبر ایشان فاقد ارزش می‌شود؟
پرسش
به نام خدا. با عرض سلام. در بعضی از روایات و احادیث آمده است که یکی از اشخاصی که جزو رجعت کنندگان است، امام حسین(ع) می‌باشد. اگر این روایات درست باشند و چنین اتفاقی نیز بیفتد، آیا در آن زمان که حضرت رجعت کند، قبر ایشان فاقد ارزش می‌شود؟! چطور می‌‌شود که ایشان رجعت کند و جسمشان نیز در قبر باشد؟! آیا این به این معنا نیست که امام حسین(ع) دارای چند وجود می‌شود؟!
پاسخ اجمالی
1. ارزش قبر امام حسین(ع) با رجعت ایشان از بین نمی‌رود، بلکه این جایگاه با قرار گرفتن بدن مطهر آن‌حضرت دارای قداست و ارزش شد و نبود بدن از ارزش آن نمی‌کاهد. همان‌گونه که مقام ابراهیم[1] در مسجد الحرام دارای ارزش و تقدس است، با این‌که یک‌بار با پای آن‌حضرت لمس گردیده است. بنابر این، ممکن است قبر امام حسین(ع) پس از رجعت ایشان به عنوان نمادی باقی بماند و هم‌چنان دارای ارزش و قداست نیز باشد.
2. رجعت تنها حضور و بازگشت روح به دنیا نیست، بلکه یک معاد جسمانی - روحانی به عالم دنیا می‌باشد. بنابر این، این‌گونه نیست که جسم حضرت در قبر بماند و فقط روح ایشان به دنیا باز گردد، تا تصور چند وجود شود!
برای اطلاع بیشتر: ر.ک: زیارت نمادهای معصومان؛ 28581.
رجعت و خصوصیات آن؛ 247.
رجعت پیامبران، امامان؛ 5896.

[1] . سنگی که جای پای حضرت ابراهیم بر آن نقش بسته و در مسجد الحرام قرار دارد.