وصیت موصی (وصیت کننده) در چه مقدار از ارثیه باید اجرا شود؟
پرسش
سوال 1: آقایی، در قسمتی از آخرین وصیت نامه خود این طور می نویسد که (سهام کارخانه و ملک در صورت امکان و تا وقتی که امکان دارد درآمدش خرج مسجد یزدآباد، یا مجلس روزه خوانی گردد). ایشان در وصیت نامه قبلی خود نوشته بودند:
1. از درآمد منافع سهام کارخانه جزه، صرف تبلیغات مذهبی مسجد روستای یزد آباد شود.
2. از درآمد سه حبه روستای یزدآباد صرف روضه خوانی در مسجد و حفظ و نگهداری ساختمان مسجد و حمام «حمام اکنون مخروبه شده است» روستای یزدآباد شود.
لطفاً تکلیف ملک و سهام ایشان را مشخص فرمایید؟
سوال 2: خانمی، در قسمتی از آخرین وصیت نامه خود این طور می نویسد که (در آمد ملک یزدآباد و سهام کارخانه جزه صرف تبلیغات مذهبی و روضه خوانی و تعمیرات مسجد روستای یزدآباد شود) لطفاً تکلیف ملک و سهام ایشان را مشخص فرمایید؟
پاسخ اجمالی

دفتر مقام معظم رهبری در پاسخ به سؤال مذکور نوشته اند:

در هر دو مورد باید به آخرین وصیّت عمل کرد و اگر زاید بر ثلث است باید ورّاث نسبت به مقدار اضافه بر ثلث اجازه دهند.[1]

[1] . استفتای کتبی از دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی).