حکمت و نتیجه اخروی دردهای روحی که انسان در دنیا آنها را تحمل می‌کند چیست؟
پرسش
حکمت و نتیجه اخروی دردهای روحی که انسان در دنیا آنها را تحمل می‌کند چیست؟ دردهایی که علت آن چیزی است که خود هیچ اختیاری در آن نداشته است؛ مثل ظاهر و قیافه که مورد تمسخر دیگران قرار می‌گیرد و حتی در اجتماع در آمدن برایش یکی از عذاب آورترین کارها است.
پاسخ اجمالی
در این‌باره به چند نکته به‌طور خلاصه اشاره می‌شود:
1. یکی از حکمت‌های دردها و رنج‌ها این است که بشر به خود آید و درک کند که این مشکلات ممکن است برای خود او نیز پیش بیاید؛ چون مثلاً تا بیماری نباشد قدر صحت و تندرستی دانسته نمی‌شود.
2. مصائب و مشکلات، جاده‌ای به سوی خوشبختی‌ها و مقدمه وجود زیبایی‌ها و آفریننده و پدیدآورنده آنها است. در درون گرفتاری‌ها و مشکلات، نیک‌بختی‌ها و سعادت‌ها نهفته است هم‌چنان که گاهی هم در درون سعادت‌ها، بدبختی‌ها تکوین می‌یابند و این فرمول جهان مادی است.
3. آنانی که بی‌اختیار خود دچار دردهای جسمی و روحی شده‌اند در صورت صبر و تحمل، مطمئناً عباداتشان پاداش اخروی بسیار بیشتری از افراد همسانشان خواهند داشت که در سلامت به سر می‌برند.
4. برای آگاهی بیشتر در مورد مسائل دیگر مطرح شده در پرسش؛ پاسخ‌های زیر را مطالعه کنید:
«فلسفه درد و رنج در زندگی اولیای الهی»، سؤال 2056
«چهره زشت در بهشت، زیبا می‌شود»، سؤال 28032
«چهره و صورت انسان‌ها در قیامت»، سؤال 43556