وظیفه شیعه ای که (به علت عدم شناخت) اعمال خود را بر طبق مذهب اهل سنت انجام داده است، چیست؟
پرسش
من در یک خانواده آذری به دنیا آمده ام ولی به علت اینکه خانواده من ملتزم به مسائل دینی نبودند مسائل دینی خود را از اهل سنت یاد گرفته و مدتی بر همان اساس عمل نمودم. اما بعد از آن که مذهب خود یعنی مذهب شیعه را شناختم بر این اساس عمل می کنم حال اعمالی را که مدتی بر اساس فقه اهل سنت انجام داده ام چگونه است آیا باید قضا بکنم؟
پاسخ اجمالی

سؤال مذکور به دفاتر تعدادی از مراجع استفتاء شد که پاسخ آنان به شرح ذیل می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

"به هر حال اگر اعمال انجام گرفته برخلاف فتواى مرجعى که فعلاً وظیفه تقلید از او را دارید، بوده، باید قضا نمایید."

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

"در مواردى که اختلاف با اهل تسنن داریم چنانچه اعمال بر خلاف فقه شیعه انجام گرفته باید اعاده شود."

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

"لازم نیست ]اعمال[گذشته را قضا کنید."