اگر امام جماعت، نماز چهار ‌رکعتی را اشتباهاً پنج رکعت بخواند و در میان مأمومان، آقایان متوجّه اشتباه نشده، اما بانوان با پی‌بردن به این اشتباه، رکعت اضافی را نخواندند، تکلیف نماز هر دو گروه آقایان و خانم‌ها چیست؟
پرسش
اگر نماز جماعت ظهر پنج رکعت خوانده شود، به این صورت که آقایان بعد از نماز متوجه شوند، ولی خانمها در بین نماز متوجه شده و یک رکعت اضافی را نخواندند و سلام نماز را در رکعت چهارم بدهند، تکلیف نماز آقایان و خانم‌ها چیست؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال که آقایان یقین دارند یک رکعت اضافه خوانده‌اند، باید نماز را اعاده نمایند ولی نماز خانمها صحیح است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض مرقوم، آقایان باید نماز را اعاده نمایند ولی نماز خانمها صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سوال، نماز آقایان باید اعاده شود ولی نماز خانم‌ها صحیح می‌باشد. همچنین توجه داشته باشید که مأمومین باید اشتباه امام را تذکر دهند و اگر امام متوجه نشد نماز مأمومین باطل نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سوال، نماز خانم ها صحیح است ولی آقایان باید اعاده کنند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
کسی که یقین دارد یک رکعت اضافه خوانده نمازش باطل است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.