طی نمودن عوالم مختلف بعد از مرگ، چه ضرورتی دارد؟!
پرسش
با سلام؛ چه لزومی دارد بعد از مرگ به عالم برزخ برویم؟ مگر باورمان این نیست که عالم مُلک بعد از مرگ ارتباطی به ملکوت ندارد؟ پس چرا مستقیم در بهشت یا جهنم وارد نمی‌شویم؟ یا اساساً چه لزومی برای نفخ صورهایی است که در قرآن مطرح است، تا بعد از آن به بهشت اصلی یا جهنم اصلی برویم؟
پاسخ اجمالی
هر چند فهم دقیق اسرار و فلسفه‌های چینش عالم برای ما ممکن و مسیر نیست، ولی به صورت اجمال می‌توان گفت چینش عالم بر اساس رعایت سلسله مراتب است. همان‌گونه که حیات و زندگی دنیایی انسان دارای مراحل و مراتب است؛ مانند مرحله‌ی رحم و دوران جنینی، شیرخوارگی، کودکی، نوجوانی، جوانی و غیره؛ حیات اخروی انسان نیز دارای مراحل و مراتب است؛ مانند: مرحله مرگ، برزخ و قیامت.
برای اطلاع بیشتر در مورد حالات زندگی برزخ و مراحل قیامت به پاسخ‌های ذیل رجوع شود:
3891 (برزخ و زندگی برزخی)؛
27153(انتقال انسان‌ها از محشر به بهشت یا جهنم)؛
3897(حیات جدید پس از قیامت)؛
1943 (معنای قیامت).