ریختن آب و فاضلاب از خانه به داخل کوچه‌ و خیابان، چه حکمی دارد؟
پرسش
حکم شرعی آلودگی محیط، در اثر ریختن آب و فاضلاب جداول خانگی در کوچه‌ و خیابانها چیست؟ خاطر نشان می‌شود چه بسا این آلودگیها موجب بوی بد و جمع شدن حشرات می‌شود؟
پاسخ اجمالی
این گونه امور، اگر موجب آزار  و اضرار به مردم، یا تضییع حقوق آنها گردد، و یا بر خلاف قوانین و مقررات مربوطه باشد، جایز نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در هر صورت اگر موجب اذیت و آزار دیگران و باعث تضییع حقوق مردم و اضرار به آنها گردد، و یا بر خلاف قوانین و مقررات مربوطه باشد، جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه موجب اذیت عموم مردم و همسایگان شود جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
امور مذکور چنانچه موجب تضییع حق دیگران شود جایز نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، صافی گلپایگانی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.