اگر لکه بینی شش روز قبل از عادت ماهانه (که قهوه‌ای رنگ بوده) شروع شود و بدون وقفه تا پایان عادت ماهانه کلا 13 روز شود، چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر لکه بینی 6 روز قبل از عادت ماهانه (که قهوه‌ای رنگ بوده) شروع شود و بدون وقفه تا پایان عادت ماهانه کلا 13 روز شود، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
چنانچه فرد، عادت ماهیانه مرتب دارد و چند روز قبل از عادت، خون یا لکه ببیند و سه روز پشت سر (هر چند فقط باطن) استمرار داشته باشد، اگر تا ده روز ادامه پیدا کند، همه آنها حیض شمرده می‌شود، ولی اگر مجموع خون و لکه‌ها از ده روز بیشتر شود فقط خون‌هایی که در روزهای عادت دیده، حیض بوده و بقیه استحاضه است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر لکه‌های کوچک قبل از دوران عادت ماهانه خون نباشد و یا در سه روز اول هرچند در باطن مستمر نباشد حکم حیض را ندارد و اگر خون باشد و به‌گونه‌ای است که بگویند حیض را جلو انداخته محکوم به حیض است و اما نسبت به بعد از دوران عادت ماهانه اگر خون نباشد حکم حیض را ندارد و اگر خون باشد اگر چه به‌صورت لکه‏‌هاى قهوه‌اى رنگ و از ده روز تجاوز نکند همه آن لکه‏ها محکوم به حیض است. ولى اگر از ده روز تجاوز کند به مقدار عادت حیض و بقیه محکوم به استحاضه است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
آب‌هایی که قبل از عادت ماهانه خارج می‌شود تا وقتی که صدق خون نکند حکمی ندارد، و اگر به هنگام وارسی خود در اواخر عادت ماهیانه بر روی پنبه زردی ببیند، تا هنگامی که از ده روز نگذشته باشد به معنای استمرار عادت ماهیانه شمرده می‌شود، و اگر از ده روز تجاوز کرد چنانچه به آن خون گفته شود به مقدار روزهای عادت حیض و بقیه استحاضه است، و اگر خون گفته نشود از آب‌های عادی زن می‌باشد و حکمی ندارد .
و اگر ترشحات دیگری غیر از خون ببیند ربطی به عادت ماهیانه ندارد و محکوم به طهارت است هرچند رنگش رو به زردی باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
به مسائل 487 و 488 و 494 و 495 رساله عملیه معظم له مراجعه شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه عادت ماهیانه مرتب دارد و خون یا لکه در ایام عادت و یا چند روز قبل از آن دیده شود و سه روز پشت سر هم باشد(هر چند فقط باطن آلوده باشد)، حیض است ولی اگر مجموع خون و لکه‌ها از ده روز بیشتر شود فقط خون‌هایی که در روزهای عادت دیده حیض است و بقیه استحاضه.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، باید مقداری که در ایام عادت بوده را حیض قرار داده و زائد بر آن را استحاضه قرار دهد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی و  نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.