اگر در روزه، افطار کردن پس از نماز باشد، آیا ثواب بیشتری دارد؟
پرسش
کسی که روزه هست وقتی اذان مغرب را می‌گویند و موقع افطار هست ولی بدون این‌که چیزی بخورد می‌رود به نماز جماعت؛ خواستم بپرسم آیا این کار که چیزی نخورد بهتر است یا باید حتماً افطارش را مثلاً با یک خرما باز کند بهتر است؟
پاسخ اجمالی
بیشتر فقهای معاصر می‌فرمایند:
یکی از موارد مستحب، در باب روزه، آن است که روزه‌دار، پس از اقامه نماز مغرب و عشا[1] روزه خود را افطار نماید، تا از ثواب نماز شخص روزه‌دار برخوردار گردد، مگر این‌که جهت افطار، کسى منتظر او باشد و یا به جهت تحمل روزه، نتواند نماز را با حال خضوع و توجه بجا آورد. که در این صورت، بهتر است افطار را مقدّم بر نماز نموده و به قدر امکان مواظب باشد که وقت فضیلت نماز، نگذرد. [2]

[1]. آیت الله شبیری زنجانی: (..پس از اقامه نماز مغرب روزه خود را افطار نماید).
[2]. ر.ک: طباطبایى یزدى، سید محمد کاظم، العروة الوثقى، ج‌2، ص 213، بیروت، مؤسسة الأعلمی للمطبوعات، چاپ دوم، 1409ق؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 969، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.