من و همسرم در حالی که روزه بودیم با هم رابطه بر قرار کردیم حکمش چیست؟
پرسش
من و همسرم در حالی که روزه بودیم با هم رابطه بر قرار کردیم حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی

روزه شما باطل است. اگر نمی دانستید که جماع روزه را باطل می کند و جاهل قاصر بودید، فقط قضای آن روز بر شما واجب است و بعد از ماه مبارک رمضان باید قضای آن را به جا آورید، اما اگر حکم مسئله را می دانستید،[1] علاوه بر قضا کفاره هم بر عهده شما است.[2]

لازم به یاد آوری است که مبطلات روزه عبارت ند از: 1. خوردن و آشامیدن، 2. جماع، 3. استمناء، (انسان با خود کارى کند که منى از او بیرون آید)، 4. دروغ بستن به خدا و پیغمبر (ص) و جانشینان پیغمبر (ع)، 5. رساندن غبار غلیظ به حلق، 6. فرو بردن تمام سر در آب، 7. باقى ماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح، 8. اماله کردن با چیزهاى روان، 9. قى کردن.[3]

[1]  اگر به واسطه ندانستن مسئله کارى انجام دهد که روزه را باطل مى‏کند، چنانچه مى‏توانسته مسئله را یاد بگیرد (جاهل مقصر)، بنا بر احتیاط واجب کفاره بر او ثابت مى‏شود و اگر نمى‏توانسته مسأله را یاد بگیرد یا اصلًا ملتفت مسأله نبوده یا یقین داشته که فلان چیز روزه را باطل نمى‏کند(جاهل قاصر)، کفاره بر او واجب نیست‏ .   توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 927، م 1659. برای آگاهی بیشتر در این باره به سؤال 2668 (سایت: 3319) مراجعه کنید.

[2]  توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 935، م 1678، "اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند، چنانچه زن را مجبور کرده باشد، کفاره روزه خودش و روزه زن را باید بدهد و اگر زن به جماع راضى بوده، بر هر کدام یک کفاره واجب مى‏شود

.[3]  توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 891 ، م 1572.