آیا کسی که روزه واجب بر عهده دارد، می‌تواند روزه مستحبی بگیرد؟
پرسش
آیا کسی که روزه واجب؛ مانند قضا، کفاره یا روزه استیجاری بر عهده دارد، می‌تواند روزه مستحبی بگیرد؟
پاسخ اجمالی
کسى که روزه قضا یا روزه واجب دیگرى بر عهده دارد،[1] نمى‌تواند روزه مستحبى بگیرد، ولى کسى که براى بجا آوردن روزه میتى اجیر شده، می‌تواند روزه مستحبّى بگیرد.[2]

[1]. آیات عظام سیستانى و بهجت: (کسى که روزه قضاى ماه رمضان دارد..)؛ آیت الله فاضل: (اگر روزه واجب دیگرى غیر از روزه قضا دارد، بنا بر احتیاط واجب نمى‌تواند روزه مستحبّى بگیرد..).
[2]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج ‌1، ص 885 - 886‌، م 1563، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.