آیا اصلاح نکردن ریش به جهت فوت نزدیکان، اشکال دارد؟
پرسش
آیا اصلاح نکردن ریش آشنایان مرده تا روز چهلم او دلیلی اسلامی دارد و اگر این طور نیست انجام آن برای حفظ آبرو چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
در ابتدا باید گفت که؛ در جواز اصلاح کامل ریش - حتی در حالت عادی – اختلاف‌نظر وجود دارد.[1] با این وجود، در اسلام توصیه‌ای در مورد اصلاح نکردن ریش و رفتارهایی از این دست بعد از مرگ بستگان وجود ندارد، اگرچه انجام آن نیز - اگر مخالف با صبر و رضا نباشد - مخالف با دستورات اسلام به شمار نخواهد آمد، از این‌رو؛ انجام این کار برای اعلام عزادار بودن اشکالی ندارد.
البته زنی که شوهرش فوت شده، واجب است عده نگاه دارد و از آرایش و زینت خوددارى کند.[2]

[2]. موسوی خمینی، سید روح الله، نجاة العباد، ص 391، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(قدس سره)، چاپ اول، 1422ق.