راهکار ارتباط جنسی صحیح (خالی از گناه) بین پسر و دختر چیست؟
پرسش
پسری جوان هستم که نیاز به ارتباط جنسی دارم. چکار کنم تا ارتباطم با جنس مخالف گناه نباشد؟
پاسخ اجمالی

از نظر اسلام زن و مرد مکمل یکدیگر هستند و خداوند حکیم این دو را برای یکدیگر آفرید تا مایه‌ی آرامش همدیگر باشند و نیازهای عاطفی و روحی و جنسی یکدیگر را برآورده کنند.

اسلام برای برآورده شدن نیازهای طرفین چهار چوب ازدواج(دائم و موقت) را تعیین کرده و هرگونه ارتباط بین زن و مرد باید در این محدوده باشد. شما می‌توانید برای برطرف کردن نیازهای جنسی خود از ازدواج(موقت یا دائم) استفاده نمایید. و اگر هیچ‌یک از اقسام ازدواج برای شما ممکن نیست، لازم است با ورزش و دیگر سرگرمی‌های سالم و روزه گرفتن خود را از آلودگی به گناه حفظ کنید.

پاسخ تفصیلی

از نظر اسلام زن و مرد دو موجودی هستند که مکمل یکدیگرند و خداوند مهربان آنها را برای همدیگر آفریده است. قرآن کریم می‌فرماید: "از نشانه‌های (قدرت) او است که برایتان از جنس خودتان همسرانی آفرید، تا به ایشان آرامش یابید و میان شما دوستی و مهربانی نهاد، ...".[1]

یکی از نیازهایی که زن و مرد نسبت به همدیگر، نیاز جنسی است که از غریزۀ جنسی انسان - که خود از نعمت‌های الاهی است- سرچشمه می‌گیرد. اسلام از روی واقع‌نگری با این غریزه برخورد کرده است؛ یعنی اجازه نداد که آن‌را به طور کلی سرکوب کنند، بلکه فرموده است باید بدان توجه شود، اما این توجه و پاسخ باید در چهارچوب قوانین و دستورات اسلام باشد تا به گوهر پاکی و عفت انسان هیچ‌گونه خدشه‌ای وارد نشود؛ لذا برای برآورده شدن نیازهای زن و مرد، ازدواج را معین کرده است.

ازدواج از نظر اسلام امر مهم و مبارکی است که بسیار مورد سفارش این دین قرار گرفته است.

پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمود: "کسی که ازدواج کند نصف دین خود را حفظ کرده است".[2]

فقهای اسلام فرموده‌اند: ازدواج به خودی خود مستحب است، اما اگر پسری نیاز به ازدواج داشته باشد، به حدی که اگر ازدواج نکند به گناه می‌افتد، بر او واجب است که ازدواج کند.[3]

البته، اسلام براى ارضاى غریزه جنسى، تنها به الگوى ازدواج دائم اکتفا نکرده است، بلکه هرگاه فردى نتواند به هر دلیلى از جمله؛ هزینه‌‏هاى مالى، وضعیت شغلى و تحصیلى و...، از همسر دائم برخوردار گردد، اسلام الگوى دیگرى از بهره‌‏ورى جنسى را با عنوان "ازدواج موقت" پیشنهاد و تجویز کرده است. بدین ترتیب، از بروز بسیارى از انحرافات جنسى پیش‌‏گیرى می‌کند.

اگر به هر دلیل برای جوانی هیچ‌یک از اقسام ازدواج ممکن نبود، رهنمودهاى زیر می‌تواند شخص را در این باره یارى رساند:

  1. جلوگیرى از خیالات و اندیشه‌هاى باطل جنسى و منحرف کردن آنها با مطالعه‌ی روزنامه، کتاب، مجله و گفتن ذکر و کارهایى از این دست.
  2. رعایت حریم‌‏هایی که اسلام میان افراد نامحرم نهاده است.

بارزترین تدابیر اسلام در این باره بدین قرار است:

2-1. منع نگاه شهوت‏‌انگیز به نامحرم،

2- 2. وجوب پوشش و عدم تجمل و خودنمایى،

2- 3. منع تماس‏‌هاى فیزیکى با نامحرم،

2- 4. عدم گفت‌‏وگوى شهوت‌‏انگیز با نامحرم،

2- 5. پرهیز از استعمال بوهاى خوش براى نامحرم،

2- 6. خلوت نکردن با نامحرم.

  1. گوش نکردن به موسیقی‌هاى تحریک کنندۀ جنسى؛ چرا که این‌گونه موسیقی‌ها موجب میل و اشتهاى سیرى ناپذیر و نامعقول غریزه جنسى و در واقع ایجاد نوعى جنون جنسى می‌شود.
  2. توصیه به عفت و حیاى جنسى؛ چراکه نقش عفت و حیا در پیش‌‏گیرى از گناه و انحراف جنسى بسیار کارآمد است.

قرآن می‌فرماید: "و کسانى که امکانى براى ازدواج نمی‌‏یابند، باید پاک‌دامنى پیشه کنند تا خداوند از فضل خود، آنها را بی‌‏نیاز گرداند".[4]

  1. دورى از تنهایى و در خلوت بسر بردن.
  2. شرکت در مراسم دینى؛ مانند نماز جماعت و دعاى کمیل و... .

قرآن می‌‏فرماید: "نماز، بازدارنده از گناه و بدى است".[5] بویژه اگر آن‌را با حضور قلب بخوانید.

  1. سعى در برقراری روابط با افراد مذهبى و متدیّن و معاشرت بیش‏‌تر با آنان.
  2. پرهیز از بی‌کارى (همواره خود را در فعالیت نگه‌‏داشتن).
  3. مطالعه‌ی منظم و تدریجى. مثلًا روزى 10 صفحه پیرامون معاد مطالعه کنید.

البته اینها راه حل‌های موقتی است تا انشاء الله شرایط ازدواج برای شما فراهم شود.[6]

[1]. روم، 22.

[2]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 5، ص 329، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.

[3]. توضیح المسائل مراجع، ج 2، ص 449.

[4]. نور، 4. "وَ لْیَسْتَعْفِفِ الَّذینَ لا یَجِدُونَ نِکاحًا حَتّى یُغْنِیَهُمُ اللّهُ مِنْ فَضْلِهِ".

[5]. عنکبوت، 54. "إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ".

[6]. « اسلام و ارتباط سالم بین دختر و پسر»، 1044؛ «ارتباط با نامحرم قبل از ازدواج»، 1407؛ «خودارضایی و عدم امکان ازدواج»، 110442؛ «ارتباط با نامحرم قبل از ازدواج»، 2814؛ « ارتباط بین دختر و پسر»، 8194.