کد سایت fa7984 کد بایگانی 7444 نمایه دریافت سود از وجه واریزی شرکت به حساب قرض الحسنه
خلاصه پرسش
شرکت، وجهی را جهت انجام هزینه ای جاری به حساب قرض الحسنه این جانب واریز می کند که به آن سود تعلق می گیرد. آیا دریافت این سود اشکال دارد؟
پرسش
با سلام. من توی یک شرکت کار می کنم که شرکت هر ماه مقداری پول به حساب قرض الحسنه اینجانب جهت انجام هزینه های جاری شرکت واریز می کند. اگر بنده این پول را تا وقتی که جهت انجام امور لازم نشده به حساب سپرده سرمایه گذاری که سود به آن تعلق می گیرد بگذارم آیا این سود از لحاظ دین مقدس اسلام حرام است؟
پاسخ اجمالی

پاسخ دفاتر مراجع عظام در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

تخلف از قوانین و مقررات جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

در صورتیکه شرکت خصوصى باشد یعنى افراد حقیقى سرمایه آن را تامین می کنند می تواند در صورت احراز رضایت سرمایه گذاران سود آنرا تصرف نماید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

سود حاصل متعلق به شرکت است. در صورتی که شرکت اجازه چنین تصرفی را داده باشد برداشت سود توسط شما جایز است[1].

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

سود حاصل متعلق به شرکت است. در صورتی که شرکت اجازه چنین تصرفی را داده باشد برداشت سود توسط شما جایز است[2].

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر شرکت به شما اجازه چنین تصرفی را داده باشد، انجام آن بلامانع و سود آن مال شماست (البته اگر شرکت سود حاصل را به شما بخشیده باشد) و اگر شرکت به شما اجازه چنین تصرفی را نداده است (که ظاهرا چنین است)، این کار جایز نیست و تمام سودها از آن شرکت است.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه فرمایید:

1. نمایه: تخفیف شرکت ها به مأمور خرید، سؤال شماره 4159 (سایت: 5851).

2. نمایه: مأمور خرید شرکت و جبران حقوق با تغییر فاکتور، سؤال شماره 5147 (سایت: 6214).

[1]   . استفتاء شفاهی از دفتر معظم له.

[2]   . استفتاء شفاهی از دفتر معظم له.