کد سایت fa7986 کد بایگانی 7851 نمایه ازدواج با زن اهل کتاب و اجازه برای ازدواج موقت
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|اشتراک در دین
خلاصه پرسش
با زنی از اهل کتاب ازدواج دائم کرده ام.حال آیا برای متعه کردن می بایست از وی کسب اجازه نمایم؟
پرسش
با زنی از اهل کتاب ازدواج دائم کرده ام.حال آیا برای متعه کردن می بایست از وی کسب اجازه نمایم؟
پاسخ اجمالی

کاربر محترم؛

نظر مراجع محترم درباره ازدواج دائم مرد مسلمان با زنان اهل کتاب از این قرار است:

حضرت امام خمینی: به احتیاط واجب ازدواج دائم با زن هاى کافره اهل کتاب جایز نیست.

آیات عظام گلپایگانى و صافى: جواز ازدواج با زن اهل کتاب به طور دوام نیز خالى از قوت نیست ولى در صورت تمکّن از ازدواج مسلمه کراهت شدیده دارد. بلکه در این صورت احتیاط ترک نشود.[1]

آیات عظام خوئى و تبریزى: بنا بر احتیاط استحبابى عقد دائمى با آنها ننماید و بعضى از فِرَق از قبیل خوارج و غُلات و نواصب که خود را مسلمان مى دانند در حکم کفّارند، و مرد و زن مسلمان نمى‏توانند با آنها به طور دائم یا انقطاع ازدواج نمایند.

آیت الله نورى همدانی: بلکه ازدواج آنها بطور دوام نیز بنا بر أقوى جایز است ولى این احتیاط ترک نشود که در صورتى اقدام به ازدواج بطور دوام با آنها بکند که متمکن از ازدواج با زن مسلمان نباشد.

آیت الله فاضل: مرد مسلمان نمى‏تواند با زنهاى کافره به طور دائم ازدواج کند، حتّى اگر یهودیّه یا نصرانیّه باشند بنا بر احتیاط واجب؛ ولى صیغه کردن زنهاى یهودى و نصرانى مانعى ندارد.

آیت الله مکارم: مرد مسلمان نمى‏تواند بنا بر احتیاط با زن کافر ازدواج دائم کند ولى ازدواج موقّت با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصارى مانعى ندارد.

آیت الله بهجت: مرد مسلمان نمى‏تواند با زنان کافرى که اهل کتاب نیستند ازدواج کند، ولى با زنانى که یهودى و یا نصرانى باشند، موقّتاً به صورت صیغه مى‏تواند ازدواج نماید.

آیت الله زنجانى: مرد مسلمان نمى‏تواند با غیر اهل کتاب و مجوس ازدواج کند، نه به صورت ازدواج دائم و نه به صورت ازدواج موقّت و ظاهراً ازدواج دائم یا موقّت با زن یهودى و نصرانى باطل نیست بلکه مکروه و مخالف احتیاط استحبابى است بویژه ازدواج دائم.

آیت الله سیستانى:مرد مسلمان نمى‏تواند با زنهاى کافره غیر اهل کتاب ازدواج کند، ولى صیغه کردن زنهایى که یهودى یا نصرانى هستند مانعى ندارد، و بنا بر احتیاط لازم عقد دائمى با آنها ننماید.[2]

با توجه به فتوای مراجع محترم اگر مقلد کسی هستید که قائل به جواز ازدواج دایم با زنان اهل کتاب هستند ازدواج شما صحیح  است . اگر همسر شما مسلمان باشد اجازه وی برای ازدواج موقت لازم نیست و اگر اهل کتاب باشد به دلیل اولویت این اجازه لازم نیست، اما اگر مرد دارای همسر مسلمان باشد و بخواهد با زنی از اهل کتاب عقد دائم(نه موقت) کند باید از زن مسلمانش اجازه بگیرد.[3]

برای اطلاع از این مسئله لطفاً پاسخ های زیر را مطالعه کنید:

فلسفه عدم جواز ازدواج زنان مسلمان با مردان اهل کتاب، 2723 (سایت: 2980) .

ازدواج موقت با زنان اهل کتاب، 1209 (سایت: 1254) .

ازدواج موقت مرد متأهل بدون اجازه همسر، 709 (سایت: 807) .

[1]    توضیح المسائل مراجع( المحشی)،ج2، ص 468.

[2]    همان، ص 469.

[3]    حکیم، محمد سعید،منهاج الصالحین،ج3،ص 33،دار الصفوه،بیروت، 1415.