آیا اسنادی که در مورد رجم در سنت وجود دارد می توان به عنوان سندی محکم در اثبات رجم حساب کرد؟ وآیا در حال حاضر اجرای حکم رجم علی فرض اثبات آن ، ضرورتی دارد و آیا می توان آن را به نوع دیگرازحدود تبدیل کرد؟
پرسش
با عرض سلام خدمت شما. آیا اسنادی که در مورد رجم در سنت وجود دارد می توان به عنوان سندی محکم در اثبات رجم حساب کرد؟ازجمله روایت عباده بن صامت و یا تفسیر فقهی که ذیل آیه 41سوره مائده شده است؟ (چون اشکالات زیادی برای رجم در ذیل این آیه شده است و گویا پیامبر اکرم (ص) براساس شریعت خود آنان این حکم را داده است.) وآیا در حال حاضر اجرای حکم رجم علی فرض اثبات آن ، ضرورتی دارد و آیا می توان آن را به نوع دیگرازحدود تبدیل کرد؟ آقای هادوی بنده به شما علاقه فراوان دارم و شمارا قبلا در قم زیارت کرده ام . خواهش می کنم خود جنابعالی به سوال بنده پاسخ دهید. با تشکر فراوان.
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1. رجم دارای روایت معتبری است که در کتاب الکافی می توان آن را یافت. [1]

2. ظاهراً آیه مزبور هیچ ارتباطی با مساله رجم ندارد و روایتی از عباده بن صامت در مورد رجم ظاهراً در منابع روایتی شیعه وجود ندارد و ظاهر منابع سنی نیز فاقد آن است.

3.حکم رجم در موارد آن، یعنی زنای محصنه ، قابل تبدیل به مجازت دیگری نیست.

نمایه مربوط:

سؤال 1548 (سایت: 1566) (پیشینه رجم).

[1] الکافی، ج 7، ص 176 – 180 و وسائل الشیعه، ج 28، ص 61 - 80